Amanda Ilestedt bröt dagens träning. Arkivbild.
Amanda Ilestedt bröt dagens träning. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svenska VM-oron: Tre spelare bröt träningen

Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland närmar sig med stormsteg och Sverige brottas med skadeproblem. Under dagens träning bröt trion Caroline Seger, Sofia Jakobsson och Amanda Ilestedt. Vi får kolla upp det, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.


Det är bara nio dagar till Sveriges premiärmatch mot Sydafrika i Wellington. Och det är ett skadeskjutet svenskt landslag som förbereder sig just nu.

Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani, Amanda Ilestedt, Elin Rubensson, Lina Hurtig och Linda Sembrant har alla nyligen kommit tillbaka från längre skadeuppehåll. Dessutom saknas ordinarie högerbacken Hanna Glas helt och Arsenalanfallaren Stina Blackstenius spelar med gips efter en handledsskada.

Tre spelare bröt

Det var därför extra oroande att tre spelare klev av under dagens träning.

Mittfältsveteranen Caroline Seger, som endast gjort 19 minuter för Rosengård i år, bröt efter en halvtimme.

— Planen är att vara tillgänglig till Sydafrikamatchen. Inte att spela 90 minuter, det tror varken hon, jag eller medicinska teamet på. Men det har inte varit några bakslag på vägen och det är vi glada för. Vi hoppas att hon ska vara i full träning fredag och lördag nästa vecka, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT.

"Har ingen jättekoll"

Om Segers avbrott var enligt plan var det mer förvånande för Gerhardsson att Amanda Ilestedt och Sofia Jakobsson klev av.

Ilestedt ska enligt SVT tagit sig för låret medan Jakobsson kom till samlingen med en vadskada.

— Amanda har jag ingen jättekoll på, vi får kolla upp det. I Sofias fall hoppas vi att hon kommer att träna fullt på söndag, säger Gerhardsson.

Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö oroas över den svenska skadeproblematiken.

— Jag har förhoppningen att vi kan ta oss långt men vi måste vara realistiska också och ser hur det har sett ut. Vi har haft mycket skadade spelare under året och där har vi absolut en nackdel, sade Rolfö i en tidigare intervju med TT.

TT
/
/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!