Anfallaren Lina Hurtig drabbades av en skada i foten som hindrade henne från att spela på länge.
Anfallaren Lina Hurtig drabbades av en skada i foten som hindrade henne från att spela på länge. - Foto: Magnus Andersson/Adam Ihse/TT

Landslagsstjärnan Lina Hurtig om sin svåra fotskada: "Helt värdelös"

2023 kunde inte börja sämre för det svenska fotbollslandslagets anfallsstjärna Lina Hurtig. Hon ådrog sig en fotskada som höll henne borta från spel länge, vilket tog på krafterna.


Lina Hurtigs ålder – hur gammal är hon?

Lina Hurtig föddes 5 september 1995 i Alvesta, vilket innebär att hon fyller 28 år hösten 2023.

Fotbollsstjärnan värvades till Arsenal 2022, men innan dess spelade hon för Juventus. Foto: Adam Ihse/TT

Lina Hurtigs partner – vem är hon gift med?

Lina Hurtig träffade den före detta landslagsspelaren Lisa Hurtig (tidigare Lantz), 35, när de båda spelade för Umeå IK mellan 2012–2016. Fotbollsparet gifte sig i augusti 2019.

Här kan du läsa om alla kärlekspar i fotbollslandslaget.

Lina Hurtigs familj – har hon barn?

Med anledning av familjeskäl tackade Lina Hurtig nej till landslaget sommaren 2021. Samma vecka som fotbollsstjärnan lämnade sitt återbud välkomnade hon och frun Lisa Hurtig sin dotter till världen.

Lina Hurtigs intervju med SVT

Det var efter Sveriges seger mot Finland i VM-kvalen 2021 som matchens hjälte fick en fråga av SVT vilket blåste upp en kritikstorm på internet.

"Kan du bjuda på ett leende?" frågade reportern, men tvärtemot de ilskna kommentarerna på sociala medier var Lina Hurtig obrydd över frågan.

I en annan intervju med SVT tidigare i vår var fotbollsstjärnan dock allt annat än pigg och glad. 

"Nyss gått upp för fan..." svarade Lina Hurtig på reporterns fråga om hon var morgontrött.

Är Lina Hurtig skadad?

Våren 2023 behövde fotbollsspelaren göra en mindre operation på sin fot på grund av en stämpling, vilket gjorde att hon fick spendera en hel del tid vid sidan, skriver Aftonbladet.

Skadan som hon ådrog sig bidrog till en stor känsla av oro inför framtida matcher, något hon öppnade upp om till tidningen.

– Man känner sig bara helt värdelös att man inte kan vara med och hjälpa till. Vi gick fan på knäna allihop till slut, sade hon.

I juli 2023 beslutades det dock att Lina Hurtig skulle vara en del av det landslaget som deltar i fotbolls-VM 2023 i Nya Zeeland, sin fotskada till trots. 

Det har varit en tuff vår för den skadade anfallaren. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Landslagsstjärnornas vilda festande – innan fotbolls-VM: ”Dålig cocktail…”

Har Lina Hurtig Instagram?

Lina Hurtig har ett Instagram-konto under namnet @linahurtig, där hon delar med sig av bilder och inlägg på sin familj och livet som proffsspelare till över 90 000 följare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!