Caroline Graham Hansen.
Caroline Graham Hansen. - Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Norskt besked inför ödesmatch: Stjärnan tränar

Den norska Barcelonastjärnan Caroline Graham Hansen är tillbaka i träning. Ett glädjebesked för Norge som behöver en seger mot Schweiz på tisdag för att behålla sitt VM-öde i egna händer.


Norge inledde fotbolls-VM med en oväntad förlust mot värdlandet Nya Zeeland (0–1). Därefter åkte laget på ytterligare ett bakslag när storstjärnan Caroline Graham Hansen drabbades av halsont.

Således har kantspringaren varit isolerad på landslagets spelarhotell sedan i lördags. Men nu, ett drygt dygn innan ödesmatchen mot Schweiz, är hon alltså tillbaka i träning.

Mot Schweiz kan 28-åringen spela sin 100:e landskamp. Det är även Norges förbundskapten Hege Riise medveten om.

— Det är en ära att nå sådana milstolpar, så klart. "Caro" har visat vägen i många matcher under många år, och det här kommer att bli en ny milstolpe för henne, säger Riise till NTB.

En norsk förlust mot Schweiz innebär sannolikt att Norge är utslaget ur turneringen redan innan den sista gruppspelsomgången – vilket, enligt norska medier, aldrig tidigare har hänt ett norskt seniorlandslag i ett VM, EM eller OS.

Blir det oavgjort mot schweizarna är Norge beroende av hjälp från Nya Zeeland i sista gruppspelsomgången för att gå vidare. Norge möter Filippinerna i den sista gruppspelsmatchen.

Norge möter Schweiz på tisdag klockan 10.00 svensk tid.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!