Innan hon värvades till San Diego Waves spelade den 33-årige mittfältaren för Bayern-München.
Innan hon värvades till San Diego Waves spelade den 33-årige mittfältaren för Bayern-München. - Foto: Christine Olsson/TT

Sofia Jakobsson om skandalerna kring tränaren: "Förfärligt"

Hon spelar som mittfältare i det amerikanska fotbollslaget San Diego Waves, men Sofia Jakobsson har tidigare uttryckt sina tankar kring NWSL – en liga som har kantats av skandaler.


Sofia Jakobsson ålder – hur gammal är hon? 

Sofia Jakobsson föddes 23 april 1990, vilket innebär att hon fyller 34 år under våren 2024.

Sofia Jakobsson – var kommer hon ifrån?

Den norrländske San Diego Waves-anfallaren föddes i Örnsköldsvik, men hon studerade vid fotbollsgymnasiet i Växjö under tonåren.

Här är landslagsstjärnan Hanna Bennisons okända – och otippade – talang

Sofia Jakobsson – har hon en partner?

Utifrån hennes sociala medier framgår det inte om Sofia Jakobsson har en partner. Hon har inte heller gått ut med sitt nuvarande civilstånd i intervjuer, så huruvida mittfältaren har en partner eller ej fortsätter vara ett mysterium för de nyfikna.

Här kan du läsa om alla kärlekspar i fotbollslandslaget.

Sofia Jakobsson om ex-tränaren Paul Riley

2021 kom det fram att den före detta tränaren för det amerikanska damfotbollslandslaget Paul Riley, 59, under sin tid som tränare hade förgripit sig sexuellt på flera landslagsspelare.

2023 bannades Paul Riley från National Women's Soccer League på livstid och det amerikanska fotbollsförbundet beslutade att göra en oberoende undersökning med anledning av händelserna.

I en intervju med Sportbladet uttrycker Sofia Jakobsson sina tankar kring skandalerna:

– Förfärligt så klart. Bra att det kommer en rapport och bra att de har gjort en så pass stor utredning från både ungdomsnivå och upp till professionell nivå.

Sofia Jakobsson debuterade i Sveriges damlandslag i fotboll 2011. Foto: Christine Olsson/TT

Sofia Jakobsson – är hon skadad?

Tidigare i år ådrog fotbollsspelaren sig en muskelskada i vaden, vilket gjorde att hon missade flera träningar med laget inför fotbolls-VM 2023

Flera av landslagskamraterna drabbades av diverse skador under året, vilket ledde till en oro över Sveriges chanser i världsmästerskapet.

Anfallaren Lina Hurtig, 27, var en av de andra spelarna som tvingades sitta på bänken en längre period på grund av en skada.

Landslagsstjärnan Lina Hurtig om sin svåra fotskada: "Helt värdelös"

Sofia Jakobsson – har hon Instagram?

Den svenska mittfältaren har ett Instagram-konto under namnet @sofiajakobsson, där hon delar med sig bilder på vänner, resor, sin vardag och livet som professionell fotbollsspelare.

Här kan du läsa alla Nyheter24:s artiklar om fotbolls-VM 2023

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!