Guide: Fotbolls-VM 3 augusti

Sydkorea–Tyskland


Vad: Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland, Grupp H, sista omgången

När: Torsdag, klockan 12.00

Var: Suncorp Stadium, Brisbane, Australien

Tv/radio: TV6, Viaplay och P4/Radiosporten

+ Superdrama väntar

Efter Colombias chockseger mot Tyskland i den andra gruppspelsmatchen (2–1) har alla lag chansen att ta sig vidare till åttondelsfinalen. Sydkorea, med två förluster och betydligt sämre målskillnad än övriga lag, behöver dock ett mirakel för att kunna göra det.

För Colombia, som toppar gruppen på maximala sex poäng, räcker det med kryss mot Marocko – som i sin tur behöver vinna stort samtidigt som Tyskland inte slår Sydkorea.

Många parameter att ta hänsyn till när grupp H ska avgöras, men det är bäddat för drama.

+ Stjärnan bröt nacken på extraknäcket

I sin självbiografi som publicerades i tisdags skriver den tyska fotbollslegendaren om det jobbet hon hade parallellt med fotbollskarriären. Under sina unga år jobbade Popp som djurskötare på en park och tog hand om lodjuren. När hon en gång skulle ner och mata dem så halkade hon, ramlade och bröt nacken.

— Jag blev ganska sjuk. När jag hörde det lätta knakande ljudet började jag gråta, skriver anfallaren i boken enligt tyska tidningen Bild.

Marocko–Colombia

Vad: Fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland, Grupp H, sista omgången

När: torsdag, klockan 12.00

Var: HBF Park, Perth, Australien

Tv/radio: TV10, Viaplay och P4/Radiosporten

+ Nouhaila Benzina första spelaren med hijab i fotbolls-VM

I segermatchen mot Sydkorea (1–0) blev den marockanska landslagsbacken historisk som första spelaren att bära hijab i ett VM. Nouhaila Benzina, 25, som till vardags spelar i den inhemska ligan, var känslosam efter matchen och menade att i många länder hade hon inte tillåtits spela fotboll.

Det Internationella fotbollsförbundet, Fifa, förbjöd tidigare spelare från att bära hijab. 2014 tog man beslutet att riva upp förbudet efter protester.

+ Colombias 18-åriga talang

Linda Caicedo är kanske mästerskapets hittills mest omtalade spelare. Real Madrid-spelaren drabbades som 15-åring av äggstockscancer. Två veckor efter diagnosen opererade hon bort en tumör och påbörjade sex månaders cellgiftsbehandling. När hon friskförklarades dröjde inte länge innan hon var tillbaka på träningsplanen.

Inför den andra gruppspelsmatchen mot Tyskland kollapsade Caicedo under en träning och fördes till sjukhus. Därefter konstaterade läkarna att det inte var någon fara och hon kunde återvända till Colombias VM-bas.

Mot Tyskland drog hon till med ett riktigt drömmål när hon fintade bort två tyskor och skickade bollen i krysset.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!