Männen fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med ambulans. Arkivbild.
Männen fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med ambulans. Arkivbild. - Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Tyst minut efter MC-olyckan i Linköping

En man är livshotande skadad efter olyckan på Linköpings motorstadion i lördags, rapporterar Corren. En annan man dog i olyckan och en tyst minut hålls under dagen.


Innan tävlingarna drog i gång på söndagen hölls en tyst minut klockan 08:45 för den man i 65-årsåldern som avled i lördags, skriver Corren.

Det var i samband med lördagens 58-årsrace som det inträffade en olycka på Linköpings motorstation då två personer kört omkull. Senare på kvällen bekräftade Universitetssjukhuset i Linköping att den ena mannen dött av sina skador. Den andra mannen, som är i 70-årsåldern, har under natten opererats akut och hans tillstånd är kritiskt, skriver Corren.

Alla tävlingar kommer ändå att genomföras som planerat.

— 100 procent av alla närvarande i krisgruppen. Roadracing, motocross, trail, speedway, medicinsk personal. Alla domare på respektive sektion var med i krisgruppen. Och alla är överens om att vi ska köra tävlingen, säger Peter Kahrle, ordförande i Linköpings motorsällskap, till Corren.

Förundersökning inledd

En förundersökning om vållande till annans död är inledd, men ingen är misstänkt i ärendet.

— Vi har tagit två motorcyklar i beslag och för att vi ska kunna göra det behöver en förundersökning inledas, säger Bo Gunnarsson, vakthavande befäl på polisen i Öst till TT.

Polisundersökningen kommer fortsätta under söndagen och flera vittnesförhör kommer hållas.

— Det är ett stort antal personer som är vittnen till den här händelsen och de kommer att förhöras. Vi gjorde inte det i går eftersom det var en traumatisk händelse. Vi bedömer att det inte är lämpligt att förhöra någon när den är chockad, säger Bo Gunnarsson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!