Sverige jagar fortfarande sin första seger i EM. Arkivbild.
Sverige jagar fortfarande sin första seger i EM. Arkivbild. - Foto: Henrik Eberlund/TT

Svensk mardröm – föll igen i volleyboll-EM

Sverige har fått en mardrömsstart på volleyboll-EM. I andra gruppspelsmatchen mot Grekland blev det åter förlust sedan Sverige inte kommit upp i nivå. Slutresultatet skrevs 3–1 i set till grekiskorna. Det känns som att vi tappar energi, säger Alexandra Lazic.


Fakta: Sveriges EM-matcher

Sverige spelar i grupp C i Düsseldorf, Tyskland. Alla Sveriges matcher sänds i SVT och Sverige behöver sluta topp fyra i gruppen för att sig vidare till åttondelsfinal.

Gruppspel, kvarvarande matcher:

21 augusti: Sverige–Tyskland (20.00)

23 augusti: Sverige–Azerbajdzjan (20.00)

24 augusti: Sverige–Tjeckien (17.00)

Efter den väntade förlusten i öppningsmatchen mot världsettan Turkiet var planen att Sverige skulle ta sin första seger mot Grekland.

Men svenskorna hade återigen en tuff kväll i Düsseldorf och föll för andra matchen i följd.

— Det är jättetråkigt. Vi ville få en vinst nu. Vi gör misstag och vi kommer inte upp i anfallslägen när vi borde, säger Alexandra Lazic till SVT efter matchen.

Det började långt ifrån perfekt för Sverige. Grekiskorna tog hem det första setet med 25–23. Där och då kändes Sverige som ett nervöst lag som fortfarande jagade sin första setseger i EM.

Första setvinsten

De skulle inte behöva vänta länge. I det andra setet tog Sverige kommandot och vann med 25–19 sedan storstjärnan Isabelle Haak presenterat sin smash på allvar.

Det tredje setet var jämnare och Grekland vann med 27–25 trots att Sverige haft setboll två gånger om.

"Besvikna på oss själva"

I det fjärde setet spelade Grekland med stort självförtroende medan svenskorna såg tagna ut av stundens allvar. Grekland säkrade segern genom 25–22.

— Jag tycker vi känns lite hängiga, som att vi blir besvikna på oss själva för att vi inte kommer till de bra anfallen. Det känns som att vi tappar energin på onödiga grejer istället för att bara gå på nästa boll.

— Jag önskar bara vi kunde lämna saker bakom oss och gå vidare. Det är något vi snabbt måste bli av med i en sådan här turnering, fortsätter Lazic.

I och med förlusten ligger Sverige sist i grupp C. Härnäst väntar värdnationen och världselvan Tyskland på måndag kväll. För att ta sig vidare till åttondelsfinal från sexnationsgruppen behöver Sverige sluta topp fyra.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!