Sverige tar ledningen mot Estland i första halvlek.
Sverige tar ledningen mot Estland i första halvlek. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverige krossar Estland i EM-kvalet – vinner med 5-0 efter Claessons mål på stopptid

Sverige är piskat att vinna borta mot Estland i kväll för att EM-drömmen ska leva vidare. Följ matchen löpande på Nyheter24.

Sverige leder den hyperviktiga EM-kvalmatchen borta mot Estland med stabila 2–0 efter två snabba mål mitt i den första halvleken.

För att drömmen om EM ska leva vidare behövs en vinst.

Anderssons ändringar inför matchen

Inför lördagens landskamp har Janne Andersson gjort tre förändringar i laget jämfört med den senaste 0–2-förlusten mot Österrike i juni.

Mest anmärkningsvärt har på förhand varit att Watford-spelaren Ken Sema får chansen som vänsterback. I klubblaget spelar han främst mittfältare. På mittfältet kliver Jens Cajuste in i stället för Albin Ekdal och i anfallet får Sportings Viktor Gyökeres chansen bredvid Alexander Isak.

— Många av spelarna ser pigga ut, så jag är hoppfull om att vi ska göra det bra, säger Andersson i ett videoklipp på fotbollsförbundets webbplats.

Den svenska startelvan i sin helhet:

Robin Olsen – Linus Wahlqvist Egnell, Isak Hien, Victor Nilsson Lindelöf, Ken Sema – Dejan Kulusevski, Jens Cajuste, Samuel Gustafson, Emil Forsberg – Viktor Gyökeres, Alexander Isak.

Gyökeres gör 1-0 för Sverige

Efter knappt 20 minuters speltid gör Viktor Gyökeres 1-0 för Sverige.

Dejan Kulusevski gör 2-0 mot Estland

Målfesten fortsätter!

Dejan Kulusevski gör 2-0 för Sverige 24 minuter in i matchen, efter en pass från Emil Forsberg.

3-0 till Sverige - Alexander Isak gör mål

Med knappt 40 minuter spelade i matchen gör Alexander Isak 3-0 för Sverige. Målet är hans första i landslaget sedan oktober 2021.

Målfesten fortsätter – Robin Quaison gör 4-0

I minut 75 nickar Robin Quaison in 4-0 till Sverige.

Viktiga EM-kvalmatchen slutar 5-0

Strax innan domaren blåste av matchen hann Viktor Claesson göra 5-0 till Sverige. Det blir också slutresultatet i den viktiga EM-kvalmatchen mot Estland.