Viktor Gyökeres, höger, och Alexander Isak fick båda måljubla i mötet med Estland.
Viktor Gyökeres, höger, och Alexander Isak fick båda måljubla i mötet med Estland. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Gyökeres: "Exakt vad vi behövde"

Två raka starter, två mål. Viktor Gyökeres trivs i landslagets startelva. Och med anfallaren på planen blir Sveriges spel annorlunda. Med Viktor får vi ett bättre duellspel, säger Dejan Kulusevski efter 5–0 i EM-kvalet mot Estland.


Viktor Gyökeres startade i EM-kvalmatchen hemma mot Azerbajdzjan och stod för ett mål och en assist i 5–0-segern.

Bortamötet med Estland påminner till stora delar om den matchen.

Anfallaren fick starta, Sverige vann med 5–0 – och så gjorde han mål.

— Det känns jätteskönt, säger han och fortsätter:

— Det var exakt vad vi behövde. Vi vet att de kan försvara bra med fembackslinjen så jag tror att det var viktigt att ta ledningen tidigt.

Bra samarbete

Gyökeres, som gjorde 1–0-fullträffen i den 18:e minuten, startade tillsammans med Alexander Isak i anfallet. Det betydde att Dejan Kulusevski fick ta ett kliv ner och agera yttermittfältare.

Något han gärna gör.

— Jag är alltid redo att köra en mot en, säger Kulusevski.

Gyköeres om samarbetet med Isak:

— Det kändes som att vi kunde ta mycket löpningar i djupled och också hämta bollen vid fötterna. Jag och "Alex" var dynamiska. Vi kom till många lägen. Dejan gjorde det också bra, så det kändes bra.

Kulusevski säger att han gärna fortsätter som yttermittfältare på tisdag mot Österrike, men att han inte vill spela någon biroll.

— Det viktigaste är att jag inte står och tittar på matchen ute på kanten. Jag måste vara involverad i spelet och ha mycket boll.

Vill testa

De tidigare förlusterna i kvalet mot Belgien och Österrike innebär att Sverige måste vinna mot Österrike på Friends Arena på tisdag för att drömmen om EM i Tyskland nästa sommar ska leva vidare. Frågan är om förbundskapten Janne Andersson vågar fortsätta med en offensiv startelva i den matchen.

— Vi har inte spelat så här mot bättre motstånd, så varför inte testa, säger Kulusevski.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!