Matchen mellan Alexander Isaks Newcastle och Fikayo Tomoris Milan blev mållös.
Matchen mellan Alexander Isaks Newcastle och Fikayo Tomoris Milan blev mållös. - Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Kryss för Isak i första CL-starten

Newcastle är tillbaka i Champions League. Då fick Alexander Isak göra sin första match från start i turneringen i en mållös tillställning på San Siro. Detta inför ögonen på Zlatan Ibrahimovic.


Fakta: Tisdagens Champions League-matcher

Young Boys – RB Leipzig 1–3

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund 2–0

Lazio – Atletico Madrid 1–1

Feyenoord – Celtic 2–0

Barcelona – Royal Antwerp 5–0

AC Milan – Newcastle 0–0

Manchester City – Röda Stjärnan 3–1

Sjachtar Donetsk – Porto 1–3

Säsongen 2002-03 spelade Newcastle United senast i Champions League. Under tisdagskvällen var "Skatorna" från nordöstra England tillbaka.

Sedan Saudiarabiens investeringsfond år 2021 köpte upp klubben har de investerat kraftigt i truppen och fjolårets fjärdeplats i Premier League innebar en biljett till det europeiska finrummet.

Från start i premiären mot Milan? Alexander Isak som därmed gjorde sin startdebut i Champions League. Tidigare hade han gjort ett inhopp i turneringen, för Borussia Dortmund mot Apoel Nicosia år 2017.

Fick jätteläge – snubblade

Men på San Siro var det främst Milan som skapade chanser. Portugisen Rafael Leão tog sig till ett jätteläge långt inne i straffområdet men snubblade när han skulle klacka iväg bollen och den första halvleken blev mållös.

Bättre lycka i andra halvlek? Nej, varken för Leãos Milan eller Isaks Newcastle.

Milan fortsatte att skapa de bästa chanserna och Leão var nära igen, men utan att få hål på Nick Pope i Newcastle-målet.

— Jag är självklart stolt över resultatet, vår insats och mentalitet, sade Newcastles tränare Eddie Howe efter matchen till AFP.

Isak byttes ut i den 90:e minuten och matchen slutade 0–0. Detta i en match där Milans stjärnmålvakt Mike Maignan tvingades utgå skadad.

— Jag tror att vi bara kommer att bli bättre och bättre. Förhoppningsvis växer vi in i turneringen, sade Howe.

Milans tränare Stefano Pioli var desto mindre nöjd.

— När man spelar så mycket bättre mot ett så pass bra lag måste man vinna. Tyvärr kunde vi inte utnyttja våra chanser.

Zlatan Ibrahimovic på plats

På plats på San Siros läktare fanns Zlatan Ibrahimovic. Under gårdagen dök han oväntat upp på träningsanläggningen Milanello och pratade med några spelare samt Pioli.

Enligt Dazn-journalisten Orazio Accomando hade Ibrahimovic tidigare i dag också ett möte med Milans ägare Gerry Cardinale om sin framtid. Enligt Accomando är Cardinale mån om att erbjuda den svenske legendaren en ledarroll i klubben.

I gruppens andra match, den mellan Paris Saint-Germain och Borussia Dortmund vann franska storklubben med 2–0.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!