Manchester Uniteds Bruno Fernandes symboliserade känslan i det engelska storlaget under tisdagens Champions League-match mot Galatasaray.
Manchester Uniteds Bruno Fernandes symboliserade känslan i det engelska storlaget under tisdagens Champions League-match mot Galatasaray. - Foto: Dave Thompson/AP/TT

Krisen bara växer: "Inte råd med sådana misstag"

Manchester Uniteds bedrövliga säsongsinledning fortsätter. Tisdagens 2–3-förlust hemma mot Galatasaray ökar pressen ytterligare på Erik ten Hag. Det är en väldigt jobbig period just nu, medger den nederländske huvudtränaren.


Uniteds prestation framstår inte i bättre dager om man tittar på Galatasarays bortastatistik i Champions League de senaste åren. Tisdagens 3–2-seger på Old Trafford var det turkiska lagets första på bortaplan i den prestigefyllda fotbollsturneringen sedan 2013.

För Manchester United innebär det en start på säsongen där man nu har förlorat sex av tio tävlingsmatcher.

— Misstagen som vi gör, man har inte råd med sådant på den här nivån. Då blir man straffad. Det är svårt att kontrollera, men vi står i det här tillsammans. Två gånger ledde vi och hade kontroll på matchen. Vi förväntar oss mer av varandra, säger tränaren Erik ten Hag till TNT Sports.

Målvaktstabbe

Danske talangen Rasmus Højlund gav United ledningen två gånger om, men Galatasaray kom tillbaka och vände till seger. Vid Mauro Icardis 3–2-mål i den 81:a minuten var Uniteds svenske mittback Victor Nilsson Lindelöf en av dem som blev överspelad.

Hemmamålvakten André Onana hade en ännu tyngre kväll, med flera tveksamma ingripanden. Med 20 minuter kvar av ordinarie tid slog han exempelvis en huvudlös passning vilket ledde till både straff (som visserligen missades) och att lagkamraten Casemiro drog på sig sitt andra gula kort i matchen.

— Han har potentialen att vara en av världens bästa målvakter, säger ten Hag till Sky Sports.

— Han har visat det tidigare och kommer att visa det igen. Vi har redan sett vilka fantastiska egenskaper han har, detsamma gäller hans inställning efter att ha gjort misstag. Han kommer att studsa tillbaka.

Efter sju omgångar är Manchester United redan nio poäng bakom serieledande Manchester City i Premier League. Och att inleda Champions League-spelet med två raka förluster, det har aldrig hänt klubben tidigare.

Kontrast mot fjolåret

Särskilt är det försvarsspelet som har sett skakigt ut. Senaste gången som United släppte in så här många mål i inledningen av en säsong – 18 insläppta på tio matcher – var 1966–67.

Men Erik ten Hag tror på sitt lag. Tredjeplatsen i ligan förra året visade att Manchester United har något bra på gång, säger han.

— Fjolåret var briljant, strålande, mer än vi hade kunnat hoppas på.

— Just nu befinner vi oss i en väldigt jobbig period, det kan alla se. Men vi kommer att komma ut på andra sidan tillsammans, vi kämpar tillsammans, vi håller ihop och vi står bakom varandra. Vi vet att vi måste prestera bättre än så här, men tillsammans kommer vi att ta os ur det här.

Nästa uppgift väntar på lördag. Då står ligamatch hemma mot Brentford på schemat.

Rättad: I en tidigare version hade Rasmus Højlund fel nationalitet. Rätt är att han är dansk.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!