Miguel Almirón, i svartvitt, sköt 1–0 till Newcastle.
Miguel Almirón, i svartvitt, sköt 1–0 till Newcastle. - Foto: Scott Heppell/AP/TT

Newcastle tog första CL-segern på 20 år – slog PSG

Saudiarabien mot Qatar. Eller Newcastle–Paris Saint-Germain i Champions League. Då vann Alexander Isaks gäng med 4–1 – Newcastles första seger i turneringen sedan 2003.


Senast Newcastle spelade Champions League-fotboll hette den stora anfallsstjärnan Alan Shearer. Numera kallas han Alexander Isak, från Solna.

Svensken var i allra högsta grad inblandad i ledningsmålet, vilket skulle få fansen på St James Park att få CL-jubla över ett gruppspelsmål för första gången på över 20 år.

"Använda energin"

— Vi vet att det inte är lätt att komma hit och prestera som bortalag. Det var vad vi fokuserade inför, att göra det svårt för dem, använda energin från fansen, springa mycket och pressa på allt. Det var grunden till att vi kunde vinna, säger Isak till TV4 Play.

— Det var en kämpainsats för mig. Jag var inte vän med bollen som vanligtvis men det här är sådana matcher man bara behöver ta sig igenom det. Det gjorde vi och vinner med 4–1.

Slarv i PSG-försvaret gav Isak skottläge, vars retur hamnade i gapet på Miguel Almirón som sköt 1–0.

Det Saudifinansierade hemmalaget skulle dubblera ledningen när den väldige backen Dan Burn vräkte sig fram och nickade bollen över mållinjen med knapp marginal.

Sean Longstaff satte 3–0 strax efter paus och då såg det mörkt ut för de Kylian Mbappé-ledda gästerna.

Lucas Hernandez reducerade förvisso, men det hjälpte föga då backkollegan i motståndarlaget Fabian Schär dundrade in 4–1 från lång distans på stopptid.

Gruppens andra match, mellan Dortmund och Milan, slutade mållös. Newcastle toppar därmed "Dödens grupp" efter två omgångar.

City sänkte Forsbergs Leipzig

Hemma mot regerande mästarlaget Manchester City fick Emil Forsberg chansen från start i Leipzig. Svensken kunde dock inte hindra bortalaget från att vinna med 3–1.

Borta mot Porto tog Barcelona en viktig 1–0-seger efter mål av Ferran Torres.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!