Manchester United fick jubla igen.
Manchester United fick jubla igen. - Foto: Jon Super/AP/TT

United vände och vann – Lindelöf skadad

Manchester United vände och vann hemma mot Brentford. Scott McTominay blev stor matchhjälte med två mål på tilläggstiden när United tog en 2–1-seger. Men samtidigt tvingades Victor Nilsson Lindelöf kliva av skadad – dagar innan landslaget samlas.

Länge stod det 1–0 till gästerna.

Sedan blev det dramatiskt.

För i den 93:e minuten och efter flipperspel i straffområdet satte Scott McTominay kvitteringen.

Och tre minuter senare klev mittfältaren fram igen.

Hjälten: "Jag är glad"

I den 96:e minuten nickade McTominay in 2–1 och gav United en blytung, och efterlängtad seger.

— Det är förmodligen mitt bästa ögonblick i karriären. Jag är glad över att kunna visa vad jag kan. Det betyder mycket för oss och vi gav inte upp. Det har varit en tuff period, säger McTominay i Viaplay.

Och apropå den tuffa perioden som McTominay pratade om.

Manchester United hade inför lördagens match en hel del att fundera på.

+ Sämsta ligastarten sedan 1989.

+ Sex förluster på tio tävlingsmatcher.

Lindelöf skadad

Och det inleddes på värsta tänkbara sätt under lördagseftermiddagen.

Brentford tog ledningen efter slarv från Casemiro, misslyckad rensning från Victor Nilsson Lindelöf och ett svagt målvaktsingripande signerad prestigevärvningen André Onana.

Därefter handlade det mesta om att försöka kvittera. En pressad Erik ten Hag bytte ut Casemiro och Marcus Rashford. In kom Christian Eriksen och Antony. Men länge utan att ge resultat.

— De är ett skickligt lag, men vi ger oss aldrig. Vi är Manchester United. Jag har spelat här sedan jag var fem år gammal så jag vet vad det betyder att spela för den här klubben, säger Scott McTominay.

Men segern till trots. Svenske landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf föll illa i en duell och tog sig för ryggen. Mittbacken tvingades kliva av skadad med två dagar till landslagssamlingen. På måndag samlas Blågult inför den viktiga EM-kvalmatchen mot Belgien i Bryssel.