Förbundskaptenen Janne Andersson och snabbinkallade målvakten Jacob Widell Zetterström.
Förbundskaptenen Janne Andersson och snabbinkallade målvakten Jacob Widell Zetterström. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Olsen tränade inte – ersättare snabbinkallad

Ken Sema kom aldrig, Alexander Isak lämnade landslaget med en skada i måndags kväll. I dag dök inte trion Robin Olsen, Carl Starfelt och Emil Forsberg upp på landslagets träning. Jag är luttrad, säger förbundskaptenen Janne Andersson.


Nu ska det inte vara någon fara med trion inför måndagens EM-kval mot Belgien i Bryssel.

Trion kände av lättare skavanker och rehabiliteringstränade. Men för att vara på den säkra sidan och för att kunna genomföra träningsövningarna fick Djurgårdens Jacob Widell Zetterström i all hast ansluta till landslagssamlingen.

— Robin kommer att "rehaba" i dag och i morgon. Därför kommer Jacob att vara med och träna med oss i några dagar, säger Janne Andersson om beslutet att plocka in Widell Zetterström.

"Breda marginaler"

Robin Olsen avstår träningar med landslaget. Arkivbild.

— Det är breda marginaler vi kör med Robin så jag är inte orolig inför måndag. Det är mer att han får ta det lite lugnade de här dagarna. Detsamma gäller för de andra. Vi utgår från att det inte ska vara några konstigheter.

Övriga målvakter i truppen är Viktor Johansson och Kristoffer Nordfeldt.

Andersson beklagar att anfallsstjärnan Alexander Isak inte är tillgänglig mot Belgien, matchen landslaget måste vinna för att ha chansen att nå EM-slutspelet i Tyskland till sommaren.

Ingen ersätter Isak

— Han hade med sig en känning in som var tillräckligt mycket känning för att han inte skulle kunna vara med den här veckan och därmed lämnade han. Det är en muskelskada.

— Det är jättetråkigt. Han var jättebesviken i går och det var jag också när vi fick klart för oss att han inte skulle kunna fullfölja samlingen. Det är tråkigt, men jag är luttrad vad gäller skador. Tyvärr hände det Isak den här gången. Vi får hoppas att resten håller ihop fram till måndag, säger förbundskaptenen.

Han planerar inte att ersätta Isak i truppen.

— Vi har täckning i truppen. Det är inte aktuellt att ta in någon som det ser ut i dag, säger Andersson.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!