Kylian Mbappé fixade EM-plats åt Frankrike.
Kylian Mbappé fixade EM-plats åt Frankrike. - Foto: Peter Dejong/AP/TT

Frankrike EM-klart efter Mbappés show

Frankrike kan boka sin biljett till fotbolls-EM i Tyskland 2024. Det kan man tacka anfallsstjärnan Kylian Mbappé för efter dennes dubbla mål i 2–1-segern mot Nederländerna i kvalet. Även Portugal är EM-klart efter 3–2 mot Slovakien.

Redan efter sju minuter höll han sig framme, Paris Saint-Germains forwardsess. Sju minuter in i matchen stötte Kylian Mbappé elegant in 1–0 till sitt Frankrike på volley.

Publiken i Amsterdam var skärrad. Nederländerna var tvåa i kvalgruppen inför fredagskvällen men jagades av Grekland.

Ett Grekland som gjorde jobbet genom att besegra Irland med 2–0 och därmed övertog andraplatsen i gruppen, vilken ger en EM-plats. Nederländerna har dock en match färre spelad.

Värre blev det för hemmafansen när Mbappé slog till igen. Den här gången med ett riktigt drömmål. Strax utanför straffområdet bredsidade 24-åringen bollen otagbart i krysset för målvakten. Ett konstnummer från den högre skolan.

Nederländerna reducerade genom Quilindschy Hartman men slutresultat blev 1–2 och Frankrike spelar EM i Tyskland nästa år.

Det gör även Portugal efter 3–2 mot Slovakien. Portugisiska målskyttar blev Mbappés anfallskamrat i PSG, Goncalo Ramos, och två gånger Cristiano Ronaldo.