Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild. - Foto: Matt Slocum/AP/TT

Sorgen efter ex-makens död: "Förkrossande"

Anna Nordqvist har uttalat sig för första gången sedan hennes före detta make Kevin McAlpine dog för en vecka sedan. "Det här året har varit tufft, förkrossande och överväldigande", skriver golfstjärnan på Instagram.


Det svenska golfesset skriver att hon ska minnas de goda tiderna.

"Livet är för kort för att inte leva det fullt ut. Kevin hade gasen i botten. Så snälla, gör det bästa av tiden ni har här. Kom alltid ihåg de bra tiderna och minnena."

Nordqvist och McAlpine, som arbetade som caddie åt bland andra amerikanska profilen Lexi Thompson, gick igenom en uppslitande skilsmässa under året.

Den fick Nordqvist att missa majortävlingen Chevron Championship och dra sig ur Scottish Open. Efter dödsbeskedet drog sig Nordqvist ur LPGA-tävlingen i Sydkorea i förra veckan. Hon meddelade då att hon inte vet när hon ska tävla igen.

"Jag har svårt att finna orden. Många säger åt mig att jag är stark – jag svarar att jag är mänsklig. Det här året har varit tufft, förkrossande och överväldigande", skriver Nordqvist.

Lexi Thompson har kommenterat inlägget med flera stöttande emojis.

Nordqvist ber om respekt under denna svåra tid och säger att hon uppskattar allt stöd som familjen har fått.

Anna Nordqvist är en av Sveriges främsta golfspelare genom tiderna. 36-åringen har bland annat tre majortitlar på meritlistan.

Kevin McAlpine blev 39 år gammal.

Kevin McAlpine och Lexi Thompson. Arkivbild.
TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!