Australien söker inte VM 2034. Arkivbild.
Australien söker inte VM 2034. Arkivbild. - Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Söker inte VM – öppnar för Saudiarabien

Buden om att arrangera fotbolls-VM för herrar 2034 blir allt färre. Tidigare har Indonesien bytt sida från rival till att ställa sig bakom Saudiarabien som VM-arrangör. Nu meddelar även Australien att man inte kommer att lämna in någon ansökan.


"Vi har undersökt möjligheten att arrangera VM 2034 och, efter att ha tagit in alla faktorer, kommit till slutsatsen att inte gå vidare i processen", skriver det australiska fotbollsförbundet på sin webbplats.

31 oktober är sista dagen att ansöka om att arrangera VM. Än så länge är Saudiarabien det enda land som gjort en officiell ansökan.

På grund av Internationella fotbollsförbundet Fifas rotationspolicy är ansökan endast öppen för nationer från Asien och Oceanien.

Tidigare har det spekulerats i intresse från Kina och ett gemensamt bud från Kazakstan, Kirgizistan och Uzbekistan.

Herr-VM hölls senast i Asien 2022 när Qatar stod som värd. Ett land som likt Saudiarabien kritiserats för brist på mänskliga rättigheter.

Den saudiska fotbollssatsningen trappades upp under sommaren då flera stora stjärnor som Neymar, Karim Benzema och Sadio Mané värvades till den inhemska ligan för stora pengar.

Landslaget tränas av EM-guldvinnaren Roberto Mancini.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!