Rikard Grip bemöter kritiken från förra längdstjärnan Charlotte Kalla. Arkivbild.
Rikard Grip bemöter kritiken från förra längdstjärnan Charlotte Kalla. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/ TT

Svarar på Kallas kritik: "Får stå för henne"

Charlotte Kalla riktar skarp kritik mot flera landslagsledare i nya boken "Skam den som ger sig". Nu svarar tidigare landslagschefen Rikard Grip. Vi har alla olika uppfattningar och synsätt på olika saker, säger han.


I boken skriver skidlegendaren att Grip, numera Svenska skidskytteförbundets generalsekreterare, är både konflikträdd och "kanske sämst i världen på att delegera uppgifter och ta hjälp av andra".

— Det får stå för henne. Det är ingenting jag känner vid och vi har alla olika uppfattningar och synsätt på olika saker, säger Grip som 2019 lämnade skidlandslaget efter tio år som förbundskapten och landslagschef.

TT: Känner du igen dig i kritiken?

— Tittar jag långt tillbaka kan det väl absolut vara saker som man gjorde då som man kunde gjort annorlunda. Men jag skulle inte säga att jag är konflikträdd, absolut inte. Däremot kan det säkert uppfattas som att jag har ett väldigt stort kontrollbehov för jag vill att saker ska vara bra.

Grip beskriver relationen med Kalla som "väldigt professionell".

— Vi hade båda två ett tydligt mål om att få saker så bra möjligt. Vissa gånger såg man på saker på exakt samma sätt och andra gånger hade man inte riktigt samma bild.

Han vill inte gå in närmare på om det var något särskilt man tyckte olika kring.

— Skulle det vara det är det ingenting jag vill kommentera just nu. Det som var då var då och nu är nu.

Även tidigare förbundsdirektören Ola Strömberg får kritik av Kalla. "Jag litade aldrig på att det han sade till oss skulle bli verklighet", skriver hon i boken.

Strömberg vill inte bemöta kritiken.

"Vatten har runnit under broarna", skriver han i ett sms till TT.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!