Robin Quaison under en landslagssamling. Arkivbild.
Robin Quaison under en landslagssamling. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Landslagsstjärnan försvarar kritiserad agentfirma

AIK Fotboll har brutit med en agentur som uppges ha kopplingar till gängkriminalitet. Förre AIK-spelaren Robin Quaison, som själv representeras av agentfirman, är kritisk mot klubbens agerande. Jag tycker att det är sjukt att de baserar saker på anklagelser och rykten, säger landslagsanfallaren till Aftonbladet.


Dagens ETC och Fotboll Sthlm avslöjade nyligen i en granskning att en spelaragentur, som uppges ha kopplingar till gängkriminalitet, infiltrerat allsvenska storklubben AIK. Exempelvis ska det finnas både tränare och scouter som går agenturens ärenden, vilket påverkat klubbens rekryteringar.

Efter granskningen har AIK beslutat att inte längre skriva kontrakt med spelare som representeras av den aktuella agentfirman.

— Absolut. Annars blir det verkningslöst, säger AIK:s vd Fredrik Söderberg till Aftonbladet.

Därmed är ingen hemkomst aktuell i nuläget för AIK-fostrade Robin Quaison som arbetar med agenturen.

— Jag tycker inte att det är demokratiskt alls av Fredrik att säga så och man känner sig nästan utpressad, säger Quaison.

Landslagsanfallaren sitter på ett utgående kontrakt med saudiska al-Ettifaq och skulle således kunna vara aktuell för en flytt hem till Solna under sommaren. Quaison säger dock att inte har några planer på att byta agentfirma.

Robin Quaison har gjort 14 mål på 50 landskamper för Sverige.

TT
/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!