Charlotte Kalla har släppt boken "Skam den som ger sig".
Charlotte Kalla har släppt boken "Skam den som ger sig". - Foto: Christine Olsson/TT och Jonas Ekströmer/TT

Charlotte Kallas miljoner – så mycket tjänar den forna skiddrottningen

Charlotte Kalla har lagt längdskidorna på hyllan. Men det tycks inte gå någon nöd på den forna skiddrottningen på den ekonomiska fronten.


Under sin aktiva karriär var Charlotte Kalla en av de främsta längdskidåkarna i Sverige och hon lyckades under dessa år ta tre OS-guld och tre VM-guld i bland annat 10 kilometer fristil och som en del av det svenska stafettlaget.

Men i mars 2022 stod det klart att Kalla skulle avsluta skidkarriären. 

Charlotte Kallas liv med pojkvännen och sonen

Sedan dess har Charlotte Kalla börjat plugga beteendevetenskap, varit med i Let's Dance, släppt boken "Skam den som ger sig" och fått barn. Sonen föddes i juli 2023 – något hon då delade med sig av på Instagram.

Familjen, som alltså består av den forna skiddrottningen, den lilla knodden och Charlotte Kallas pojkvän Fredrik Karström, bor i ett hus i Sundsvall. 

Charlotte Kalla har fått barn – visar upp bebislyckan på Instagram

Charlotte Kallas förmögenhet i bolaget

Att vara student tycks dock inte innebära något vidare inkomstbortfall för Charlotte Kallas del. Under 2022 hade nämligen 36-åringen en fastställd förvärvsinkomst på 520 705 kronor, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av.

Samtidigt gick det egna bolaget Charlotte Kalla AB fortsatt som tåget. År 2022 omsatte man 4,9 miljoner kronor och drog in en vinst på 2,5 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 43,6 miljoner kronor. 

Så mycket kostade Charlotte Kalla och pojkvännen Fredrik Karströms hus

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!