PSG vann matchen mot Marseille där tusentals supportrar ska ha sjungit homofobiska ramsor. Arkivbild.
PSG vann matchen mot Marseille där tusentals supportrar ska ha sjungit homofobiska ramsor. Arkivbild. - Foto: Aurelien Morissard/AP/TT

Amazon i blåsväder efter PSG:s homofobiska ramsor

Tusentals PSG-supportrar skanderade homofobiska ramsor under matchen mot Marseille – och reprisen fanns kvar på Amazon Primes sajt. Nu har en fransk grupp för hbtq-personers rättigheter stämt företaget.


Det var i Ligue 1-matchen den 24 september som ramsorna sjöngs av Paris SG-supportrar. Fyra PSG-spelare – Ousmane Dembélé, Randal Kolo Muani, Achraf Hakimi och Layvin Kurzawa – stängdes dessutom av i en match för att ha sjungit med när de firade 4–0-segern efter matchen.

Matchen sändes live på Amazon Primes plattform och gick efteråt att se i repris. Nu har en fransk grupp för hbtq-personers rättigheter stämt den amerikanska streamingjätten. Inte för att ramsorna hördes i Amazons direktsändning, utan för att de lät sändningen ligga kvar.

Gruppen skriver:

"Det går att höra flera ramsor från supportar där vissa är tydligt homofobiska."

Amazon säger att matchen inte längre var tillgänglig att se i repris när de stämdes och att de fördömer all form av homofobi.

Inom fransk idrott är homofobi ett stort problem. I september publicerades en undersökning av Fédération sportive LGBT+, ett franskt idrottsförbund som bekämpar homofobi inom idrotten, en undersökning på temat. Den visade att 46 procent av de svarande hade sett homofobiskt eller transfobiskt beteende inom idrotten.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!