Olivia Mellegård missade matchen mot Montenegro på grund av sjukdom.
Olivia Mellegård missade matchen mot Montenegro på grund av sjukdom. - Foto: Adam Ihse/TT

Mellegård sjuk – men ingen oro för smitta

Olivia Mellegård missade segermatchen mot Montenegro i handbolls-VM på grund av feber. Om förbundskapten Tomas Axnér är orolig för att fler spelare ska bli sjuka nu när mästerskapet avgörs? Nja. Man får ha acceptans för saker, säger han.


När Sverige skulle dra igång uppvärmningen inför matchen mot Montenegro (32–25) kom beskedet:

Kantspelaren Olivia Mellegård hade lämnat Scandinavium på grund av feberkänning.

Förbundskapten Tomas Axnér berättade efter matchen att han inte kommer ligga sömnlös och grubbla över om fler spelare blir sjuka.

— Man går inte 21 dagar utan att nån mår lite sämre, eller att nån känner sig förkyld. Det där går runt. Jag tror inte alla känner sig kärnfriska, men det är klart att vi inte hoppas att sex spelare vaknar upp sjuka i morgon, säger han.

— Men man får ha acceptans för saker. Blir fyra sjuka, ja då är de det.

Mellegård kommer att sova i ett eget hotellrum i natt. Läkaren Hampus Lüning tar sedan beslut om hon kommer att resa med laget till Danmark och den kommande kvartsfinalen mot Tyskland under tisdagen.

— Hon har mått bra under dagen. När vi kom till arenan sade hon att det var nåt som inte kändes helt bra. Jag hittade inget konstigt, men hon hade på gränsen till feber och då valde vi att plocka henne. När jag pratade med henne mådde hon bra. Vi får se vart det tar vägen, förhoppningsvis mår hon bra. Gör hon inte det får vi göra en bedömning, säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!