Huliganer knutna till Legia Warszawa drabbade samman med engelsk polis utanför Villa Park i Birmingham. Arkivbild.
Huliganer knutna till Legia Warszawa drabbade samman med engelsk polis utanför Villa Park i Birmingham. Arkivbild. - Foto: David Davies/AP/TT

Straffas hårt för upploppen vid Villa Park

FC Köpenhamn, Lens och Eintracht Frankfurt finns bland de klubbar som Uefa bötfäller för supporterrelaterade brott. Värst drabbas Legia Warszawa. Den polska klubben får 1,1 miljoner kronor i böter och får inte sälja biljetter till sina egna fans under de kommande fem bortamatcherna i det europeiska cupspelet.


Legia måste även ersätta Aston Villa för den skadegörelse som fansen stod för i samband med matchen i Conference League på Villa Park.

FCK, som i tisdags nådde slutspelet i Champions League, får punga ut med närmare en halv miljon kronor för tändandet av otillåten pyroteknik vid bortamatchen mot Bayern München.

Dessutom träder en villkorlig avstängning i kraft. Sker något liknande inom två år portas FCK-fans från en bortamatch.

Eintracht Frankfurt tvingas böta lika mycket och tvingas stänga några sektioner vid nästa hemmamatch. Dessutom bötfälls klubben med ytterligare cirka 100 000 kronor för planinvasion och spelaren Kristijan Jakic stängs av i två matcher för osportsligt uppträdande.

Servette Genéve och Lazio samt de ukrainska och bosniska förbunden drabbas även de av dryga böter, enligt ett pressmeddelande från det Europeiska fotbollsförbundet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!