Minnesotas målvakt Filip Gustavsson blockerar ett skott framför Calgarys Andrew Mangiapane i den andra perioden. - Foto: Abbie Parr/AP/TT

Gustavsson bakom Minnesotaseger

Svenske NHL-målvakten Filip Gustavsson stod för 37 räddningar innan hans Minnesota besegrade Calgary med 3–2 efter straffar.

Gustavsson höll Calgary mållöst tills Jahor Sjaranhovitj, framspelad av Elias Lindholm, sköt 1–1 i den andra perioden.

Även Minnesotas Marcus Johansson noterades för en assist i matchen.

Calgarys målvakt Dan Vladar stod för 30 räddningar.

William Nylander inledde en stark vändning för Toronto när han reducerade mot Columbus, 38 sekunder in i den tredje perioden. Columbus hade dessförinnan tagit ledningen med fem mål, två i första och tre i andra perioden.

Reduceringen fick lagkamraterna i Toronto att tända till. Ytterligare fyra Torontomål blev det innan periodens slut, ett av dem framspelat av Nylander, vilket tog matchen till förlängning.

Men Columbus lyckade samla sig och kanadensaren Kent Johnson sköt det avgörande målet, hans andra fullträff i mötet som slutade 6–5 till Columbus.

Nylander har tagit poäng sju matcher i rad.

Trots en stark vändning förlorade William Nylanders Toronto mot Columbus.