Manchester City vann klubblags-VM.
Manchester City vann klubblags-VM. - Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Manchester City överlägset – vann klubblags-VM

Det tog en minut innan Manchester City hade tagit ledningen. Därefter kunde inget stoppa den engelska storklubben som besegrade Fluminense med 4–0 i finalen av klubblags-VM. City kan därmed titulera sig som världens bästa fotbollslag.

Manchester City fick en drömstart på finalen i saudiarabiska Jidda. Redan i den första matchminuten högg Julián Álvarez på en stolpretur och kunde brösta in 1–0 för den engelska jätten.

Ledningen utökades drygt 25 minuter senare när Phil Fodens skott på mål styrdes in av Fluminenses lagkapten Nino. I den andra halvleken fick Foden på egen hand sätta dit bollen i mål när han utökade ledningen till 3–0.

Spiken i kistan kom när Álvarez tryckte dit 4–0, vilket även blev matchens slutresultat.

— Jag är överlycklig. Denna titel är så viktig för klubben, säger tvåmålsskytten Foden i Sportbladets sändning.

VM-titeln var den första i Manchester Citys historia.

Trots det åkte den regerande Champions League-mästaren på ett rejält bakslag. Med kvarten kvar att spela tvingades mittfältsstjärnan Rodri bytas ut på grund av en skada. Det är oklart hur allvarlig skadan är.

Inför fredagens möte saknade City redan skyttekungen Erling Braut Haaland, som under den senaste tiden kämpat med en belastningsskada i foten och missat ett antal matcher. Även speluppläggaren Kevin De Bruyne saknades från Citys trupp på grund av skada.

Under fredagens bronsmatch var det egyptiska al-Ahly som gick segrande efter att ha vunnit över japanska Urawa Red Diamonds med 4–2.