Tess Olofsson. Arkivbild.
Tess Olofsson. Arkivbild. - Foto: John Cowpland/AP/TT

Blir Årets domare efter historisk match

Tess Olofsson och Glenn Nyberg är Årets fotbollsdomare. Det är femte gången i ordningen som Olofsson tilldelas utmärkelsen, och den tredje gången för Nyberg.


Tess Olofsson var huvuddomare under matcherna mellan England– Danmark och Zambia–Japan under sommarens fotbolls-VM. I allsvenskans sista omgång blev hon även historisk som den första kvinnan i Sverige att döma i högsta serien för herrar.

"Det känns oerhört kul att bli årets domare i år, framför allt för att det varit ett intensivt år där det hänt mycket för mig", säger Olofsson till Svenska fotbollförbundet.

Glenn Nyberg har under året dömt Champions League-matcherna mellan Bayern München och Manchester United samt Sevilla mot Arsenal. Han dömde även bronsmatchen i Nation League och finalen i U20-VM.

"Att bli årets domare 2023 är så klart superstort, för mig personligen men också för mina assisterande domare som varit med på resan de här året. Vi har haft ett sjukt år egentligen, det är knappt så man förstår vilka matcher vi dömt", säger Nyberg till Svenska fotbollförbundet.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!