Albin Ekdal är klar för Djurgården. Arkivbild.
Albin Ekdal är klar för Djurgården. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Albin Ekdal till Djurgården: "En pojkdröm"

Nu är det klart. Albin Ekdal har skrivit på för Djurgården, bekräftar klubben på sin webbplats. "Det känns otroligt spännande", säger han.


Den 34-årige mittfältaren bröt tidigare i veckan sitt kontrakt med det italienska Serie B-laget Spezia. Nu flyttar han hem till Sverige för att spela allsvensk fotboll med Djurgården.

"Det är en dröm som går i uppfyllelse och det har varit flera år nu som jag har velat spela i Djurgården. Det har egentligen varit en pojkdröm sedan jag gick och kollade på Stadion", säger han.

Kontraktet med Djurgården är på två år. Ekdal sätter därmed punkt för en 15 år lång karriär som utlandsproffs. Anledningen till att han väljer att flytta hem?

"För att jag vill spela i Djurgården, det är det enkla svaret. Jag vill dra på mig tröjan, jag vill spela inför supportrarna, jag vill vara på Kaknäs. Det är flera olika faktorer men det enkla och raka svaret är att jag vill spela för Djurgårdens IF", säger han.

Sedan han lämnade Brommapojkarna och inledde sin utlandskarriär har han spelat för Juventus, Siena, Bologna, Cagliari, Hamburg, Sampdoria och Spezia.

Ekdal tog i höstas beslutet att avsluta sin långa karriär i det svenska landslaget. Totalt spelade han 70 A-landskamper.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!