Olof Mellberg uppges inte längre vara aktuell som landslagets näste förbundskapten. Arkivbild.
Olof Mellberg uppges inte längre vara aktuell som landslagets näste förbundskapten. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Uppgifter: Olof Mellberg inte längre aktuell

Olof Mellberg blir inte landslagets nye förbundskapten. Källor uppger för TT och TV4 Fotbollskanalen att han slutligen tackat nej till erbjudandet. Han och Svenska fotbollförbundet kom inte överens på ett flertal punkter.


Så sent som i mitten av veckan talade mycket för att den förre landslagskaptenen skulle ta över efter Janne Andersson. Något flera svenska medier, som Expressen, Aftonbladet och TV4 Fotbollskanalen, rapporterat om.

TV4 Fotbollskanalen hade uppgifter om att Mellberg erbjudits ett kontraktsförslag.

Mellberg erbjöds jobbet och var positivt inställd till att ta det, men efter förhandlingar med förbundet var han inte nöjd med flera av de villkor förbundet presenterade.

Lägre ersättning

Det ska ha främst ha rört sig om lön och kontraktslängd. Först att publicera söndagens uppgifter om att Mellberg och förbundet inte kom överens var TV4 Fotbollskanalen.

En uppgiftslämnare säger till TT att ett av kraven som förbundet ställde var att omedelbart ta Sverige tillbaka till B-divisionen i Nations League, annars skulle Mellberg inte få behålla jobbet.

Dessutom skulle Mellbergs ersättning vara lägre och mer bonusbaserad än föregångaren Anderssons.

Villkor Olof Mellberg inte accepterade. Parterna ska också ha varit oense kring kring frågan om assisterande förbundskapten.

Förhandlingarna mellan Mellberg och förbundet ska ha strandat i torsdags, enligt sajten FotbollSthlm. Under veckoslutet har parterna fortsatt diskussionerna men inte kommit överens.

Därför går förbundet vidare i sin jakt på en ny förbundskapten.

Brännström kontaktad

Brommapojkarna hade räknat med att förlora Mellberg. Därför har klubben varit i kontakt med Andreas Brännström, i somras sparkad från AIK. Enligt källor ska BP och Brännström vara muntligen överens.

Enligt uppgifter till TV4 Fotbollskanalen har Brännström redan varit involverad i arbetet med att göra själva träningsschemat under inledningen av försäsongen.

Mellberg har kontrakt med BP över 2024.

Brommapojkarna har under söndagskvällen ett styrelsemöte för att diskutera den uppkomna situationen.

Laget gör sin första kollektiva träning för säsongen under måndagen.

TT
/
/
/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!