Tilda Johansson vid världscuptävlingarna i Östersund tidigare i vinter.
Tilda Johansson vid världscuptävlingarna i Östersund tidigare i vinter. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidskytten pausar karriären: "Slitit mycket"

Tilda Johansson tar en paus från skidskyttet på obestämd tid. "Jag har slitit mycket med motivationen. Det har påverkat mitt mående", skriver hon på Instagram.


Förra säsongen vann 24-åringen IBU-cupen, nivån under världscupen, och tog tre medaljer på EM. Men i vinter har resultaten uteblivit. Hon fick chansen i världscupen i de första tävlingarna, men nådde som bäst en 27:e plats.

Nu tar hon en paus från idrotten.

"Jag har gett det ett försök, men jag har kommit fram till att det nu är dags att agera och jag kommer därför att ta en paus från skidskytte på obestämd tid för att hitta tillbaka till mig själv. Vad det blir framöver återstår att se, men nu ska jag fokusera på mig själv och se till att jag blir den bästa versionen av mig själv," säger Tilda Johansson i ett uttalande.

Instagram utvecklar hon sitt beslut.

"Det senaste året har varit extremt påfrestande, både fysiskt, men mestadels psykiskt. Jag har slitit mycket med motivationen, viljan och glädjen till denna sport. Detta har påverkat mig psykiskt, jag som person och mitt mående", skriver hon.

Hon menar att elitidrott är tufft.

"I dagsläget är den branschen inte det bästa för mig och det är hjärtekrossande, för jag älskar skidskytte. Jag anser inte att det är där jag trivs och mår som bäst just nu, det har ialla fall inte varit så.

Hon säger att hon nu ska fokusera på sig själv och bli "den bästa versionen av mig själv igen".

"Jag ser framemot att få visa er Tilda 2.0."

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!