Hanna Öberg. Arkivbild.
Hanna Öberg. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Hanna Öberg saknas i stafetten: "Bra upplägg"

Sverige har presenterat damlaget till morgondagens världscupstafett i skidskytte i Ruhpolding. Ett namn som saknas i laget är den 28-åriga stjärnan Hanna Öberg. Jag tror att det blir ett väldigt bra upplägg för henne, förklarar landslagstränaren Johannes Lukas.


Öberg kommer närmast från en tung världscuphelg i Oberhof. Sverige kämpade om segern i stafetten, men efter Öbergs straffrunda fick de nöja sig med en tredjeplats.

— Det var dåligt (skyttet i liggande), det är jag inte alls nöjd med. Men jag känner hela dagen att jag inte har sprutten i benen, sade hon till SVT efter tävlingen.

"Haft det i tankarna"

Öberg var innan tävlingarna i Oberhof förkyld och ligger därför efter i träningen. Landslagstränaren Johannes Lukas förklarar beslutet att inte ta med henne i stafetten:

— Vi har haft det i tankarna redan innan Oberhof, för hon var sjuk över jul och missade ett viktigt träningsblock. Och om man ser till tävlingsprogrammet är det väldigt tätt och tajt. Så vi har bara sett den här luckan, om man står över stafetten så kan man få in ett litet träningsblock, så det har vi planerat för, säger han.

Laddar för sprinten på fredag

I stället för tävling blir det alltså träning.

— Hon har kört ett tröskelpass i dag och kommer att köra ett lite tuffare styrkepass också. Och sen lite mer luft in mot sprinten på fredag. Jag tror att det blir ett väldigt bra upplägg för henne, säger Lukas.

Sverige kommer till start med Anna Magnusson, Linn Persson, Mona Brorsson och Elvira Öberg.

TT
/
/
Jul
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!