Mona Brorsson fick kliva upp på världscuppallen för andra gången i karriären.
Mona Brorsson fick kliva upp på världscuppallen för andra gången i karriären. - Foto: Sven Hoppe/AP/TT

Formbeskedet inför VM – slog till med karriärsbästa

Mona Brorsson slog till med karriärens bästa placering i skidskyttevärldscupen. I sprinten i Ruhpolding blev hon tvåa – hennes blott andra pallplats. Jag är lite rörd, säger hon i SVT.


Fakta: Helgens tävlingar i Ruhpolding

Lördag 13 januari

14.30: Sprint, herrar.

Söndag 14 januari

12.30: Jaktstart, damer.

14.45: Jaktstart, herrar.

Mona Brorsson tycks trivas i Ruhpolding. I onsdags gjorde hon en mycket fin stafettsträcka, och på fredagen stod hon för en ny stark insats. Det blev en andraplats för Brorsson, efter felfritt skytte av svenskan.

Det är Brorssons andra pallplats i karriären. Den första kom i en distanstävling i Antholz i januari 2022.

— Jag är lite rörd. Jag är så nöjd med hur jag genomför det här racet, jag kunde inte ha gjort det bättre i dag, säger hon och fortsätter:

— Det här betyder så mycket, och att få göra det med de här tjejerna runt mig. Det betyder så himla mycket att folk kan glädjas med en.

Efter pallplatsen hyllades hon, inte bara av sina egna lagkamrater utan också av dagens segrare, Ingrid Landmark Tandrevold.

— Är det någon jag unnar ett bra lopp är det Mona. Hon är en helt fantastisk tjej som jag verkligen unnar att få till det, säger norskan i SVT.

För systrarna Öberg stämde skyttet inte lika bra. Elvira Öberg drog på sig två bom och trots bra fart i spåret nådde hon inte fram till pallen utan slutade femma. För storasyster Hanna Öberg, som var tillbaka efter att inte ha tävlat i stafetten, blev det totalt tre bom och en 27:e-plats.

Resultatet i sprinten ligger till grund för jaktstarten på söndag.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!