'Svennis' kommer till Idrottsgalan på måndag. Arkivbild.
'Svennis' kommer till Idrottsgalan på måndag. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

"Svennis" kommer till Idrottsgalan: "Bara glada"

Svenske tränarlegendaren Sven-Göran Eriksson kommer till Idrottsgalan på måndag, skriver Aftonbladet. Nu har vi precis fått beskedet att han kommer så det blir väl en del uppmärksamhet kring det antar jag, säger galans vd Stephan Rimér till tidningen.


"Svennis" berättade i en intervju i Sveriges Radio förra veckan att han var svårt sjuk i cancer och har "som bäst ett år kvar att leva". Sedan dess har han hyllats världen över.

Det är oklart om 75-åringen kommer att hyllas på något specifikt sätt på Idrottsgalan, som för första gången arrangeras på Friends arena i Solna.

— Inte som jag kan säga i dag. Men det är oceaner av tid tills på måndag. Just nu är vi bara glada att han kan och vill komma, säger Stephan Rimér.

Sven-Göran Eriksson har haft en framgångsrik tränarkarriär. Den tog fart i Degerfors 1977 innan han två år senare tog över IFK Göteborg. Med "Blåvitt" skrev han historia när han förde klubben till seger i Uefacupen 1982.

Han har även lett storklubbar som Benfica och Lazio, där han, med respektive lag vann serien.

Mellan 2001 och 2006 ledde Sven-Göran Eriksson också det engelska herrlandslaget där han ledde dem till kvartsfinal i tre raka mästerskap: VM 2002, EM 2004 och VM 2006.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!