Aryna Sabalenka behöver revanschera sig för finalen i US Open om hon ska vinna sitt andra raka Australian Open.
Aryna Sabalenka behöver revanschera sig för finalen i US Open om hon ska vinna sitt andra raka Australian Open. - Foto: Louise Delmotte/AP/TT

Mästaren vill ha revansch på supertalangen

19-åriga talangen Coco Gauff är vidare till semifinal i Melbourne. Där möter hon den regerande Australian Open-mästaren Aryna Sabalenka, som är duktigt hungrig på revansch.


Senast duon möttes var i US Open i höstas. Då lyckades amerikanskan Coco Gauff vända 0–1 till 2–1 och därmed ta sin första grand slam-titel i karriären.

Andraseedade Aryna Sabalenka är glad att duon möts igen.

— Jag älskar det. Efter US Open har jag verkligen velat ha revansch. Det är en grym match, säger belarusiskan.

Aryna Sabalenka slog ut tjeckiskan Barbora Krejcikova med övertygande 6–2, 6–3.

— Jag spelade jättebra tennis, jag hoppas jag kan fortsätta spela så här, säger 25-åriga Sabalenka efter sin kvartsfinal.

Coco Gauff, som i fjol åkte ut i den fjärde omgången i Melbourne, fick till skillnad mot Sabalenka kämpa för segern i kvartsfinalen mot Marta Kostyuk från Ukraina.

De två första seten gick båda till tiebreak. Gauff vann det första, Kostyuk kom tillbaka och vann det andra men sedan tog Gauff hem det avgörande setet klart med 6–2.

19-åringen ger sig själv betyget "C".

— Idag var verkligen en "C-match". Jag spelade inte min bästa tennis men jag är väldigt stolt att jag tog mig förbi dagens match, säger Gauff.

— Förhoppningsvis fick jag den dåliga matchen avklarad nu så jag kan spela bättre.

Den 19-åriga supertalangen har ett bra facit mot Sabalenka: fyra segrar på sex matcher.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!