Domaren Enzo Maresca, till höger, i samspråk med Milan målvakt Mike Maignan när italiensk fotboll drabbades av en ny rasistskandal i lördags. Arkivbild.
Domaren Enzo Maresca, till höger, i samspråk med Milan målvakt Mike Maignan när italiensk fotboll drabbades av en ny rasistskandal i lördags. Arkivbild. - Foto: Andrea Bressanutti/AP/TT

Efter rasistskandalen – fans får långa avstängningar

Italiensk polis har tack vare kameraövervakning identifierat ytterligare fyra personer som rasistiskt förolämpade Milans målvakt Mike Maignan under matchen mot Udinese i lördags kväll.


Tre män och en kvinna, i åldern 32-45 år, stängs av från att besöka italienska idrottsevenemang i fem år vilket är det maximala straffet.

Tidigare har en Udinesesupporter stängts av på livstid av klubben. Det troliga är att Udinese även stänger av de fyra senast dömda på livstid.

Mike Maignan fick ta emot glåpord och lyssna till apljud i lördagens ligamatch i Udine. Fransmannen lämnade planen i protest tillsammans med sina lagkamrater. Matchen återupptogs fem minuter senare sedan Maignan övertalats att fortsätta. Milan vann Serie A-matchen med 3–2.

Ligan har fattat beslutet att Udinese måste spela nästa hemmamatch, mot Monza, inför tomma läktare.

Serie A har de på senare år haft stora problem med läktarrasism. Spelare som Kevin-Prince Boateng, Mario Balotelli och Romelu Lukaku tillhör de drabbade.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!