Sveriges Felix Claar var besviken på domarna efter förlusten i fredagens semifinal mot Frankrike i handbolls-EM.
Sveriges Felix Claar var besviken på domarna efter förlusten i fredagens semifinal mot Frankrike i handbolls-EM. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svenska ilskan: "Vill att Frankrike ska vinna"

Hampus Wanne bet sig i tungan, Glenn Solberg torkade en tår i ögonvrån. Felix Claar uttryckte däremot precis vad han kände om domarna i den dramatiska EM-semifinalen mot Frankrike. Sista avblåsningarna känns det bara som att de vill att Frankrike ska vinna, säger Claar.


Slutsekunderna i EM-semifinalen kunde inte bli mycket mer dramatiska. Jim Gottfridsson såg ut att säkra den svenska finalplatsen med ett 28–26-mål men blev avblåst för stegfel.

I sista sekunden fick Frankrike det frikast som ledde till 27–27 och förlängning.

I svensklägret var man inte nöjda med domarinsatsen i slutskedet av matchen. Både för att de blåste stegfel på Gottfridsson, och att Elohim Prandi såg ut att byta fot innan han skickade in kvitteringen på frikastet.

— Sista 15 när Jim har bollen, jag tycker att det ser helt naturligt ut. Han tar en studs, tar sina steg och gör mål, säger Felix Claar till Viaplay direkt efter matchen.

Wanne hann fira

Spelarna som senare kom till den mixade zonen efter den tunga förlusten kämpade med känslorna. Några gick förbi utan att vilja prata. Andra stannade till och försökte, mer eller mindre diplomatiskt, ge sin bild av hur de upplevt dramat i Köln.

— Jag har sett Jim göra 500 sådana mål. Så jag börjar springa hem och fira, jag var helt övertygad om att det var mål, säger Hampus Wanne.

Han får sedan se reprisbilder på Prandis mål spelas upp för honom i en mobiltelefon.

— Det finns en hel del saker jag vill säga, men jag väljer att bita mig i tungan, säger göteborgaren.

"Enormt tufft"

Att Sverige sedan inte lyckades pressa Frankrike i förlängningen var kanske fullt naturligt, med tanke på det galna slutet under ordinarie tid.

— De får en enorm moralboost. De var ju ute, och vi var klara. Och på en sekund så var det tvärtom. Det är klart att det är enormt tufft, säger Wanne.

Glenn Solberg var stolt över hur Sverige kom tillbaka från mardrömsstarten – sju måls underläge som mest.

— Det är ganska sjukt, vi visar vad det finns i det här laget och vad det står för, säger förbundskaptenen som var märkbart tagen efter förlusten.

Senare på kvällen kom beskedet att Svenska handbollförbundet lämnar in en protest till EHF. Sverige ifrågasätter varför Prandis mål i slutsekunden inte VAR-granskades.

Protesten ska vara behandlad senast vid lunchtid på lördagen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!