Toni Kroos, Real Madrid.
Toni Kroos, Real Madrid. - Foto: Jan Woitas/AP/TT

Kroos om "Saudi-buropen": Jag sade allt rätt

Tysken Toni Kroos kritiserade Saudiarabiens kränkningar av mänskliga rättigheter. Då möttes han av burop av den saudiska publiken när Real Madrid vann den spanska supercupen i huvudstaden Riyad. En bekräftelse på att jag sade allt rätt, säger Kroos.


Sommaren 2023 uttalade Real Madrid-stjärnan Toni Kroos sig kritiskt om spelarflykten till den saudiska högstaligan – dit bland annat hans två tidigare lagkamrater Cristiano Ronaldo och Karim Benzema flyttat.

— Folk säger att de spelar utvecklande fotboll där, men det handlar bara om pengarna, sade den 34-årige tysken till Sports Illustrated.

Kroos sade att Saudiarabiens kränkningar av mänskliga rättigheter var det som stoppade honom själv från att göra en sådan flytt.

Hans uttalande togs inte emot väl när Real Madrid i januari i år spelade semifinal och final av den spanska supercupen i just Saudiarabien. Då blev han utbuad av publiken i Riyad. Något som Kroos inte verkar bli påverkad av.

— För mig var det en bekräftelse på att jag sade allt rätt i intervjuerna, säger Kroos inför Real Madrids bortamatch mot Leipzig i åttondelsfinalen av Champions League.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!