Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson tackar av Hugo Larsson inför flytten till Frankfurt. MFF redovisar för 2023 ett eget kapital på 702 miljoner kronor. Arkivbild.
Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson tackar av Hugo Larsson inför flytten till Frankfurt. MFF redovisar för 2023 ett eget kapital på 702 miljoner kronor. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

MFF slår rekord – 702 miljoner i eget kapital

Det går bra på planen – och med räkenskaperna. Regerande allsvenska mästarklubben Malmö FF redovisar ett eget kapital på 702 miljoner kronor. Aldrig tidigare har klubben haft det så gott ställt.


"Det ekonomiska handlingsutrymmet, att balansera enskilda år med lägre resultat mot år med stora överskott, är betydande i Malmö FF. Det egna kapitalets storlek och den goda likviditeten medför att utrymme finns att fortsätta den sportsliga satsningen och att göra investeringar i verksamheten även under ett år som 2023. Att hålla den långsiktiga kursen och inriktningen mot framtida mål, är avgörande för att nå långsiktiga framgångar", säger klubbens ordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

I årsredovisningen för 2023 visar MFF ett resultat på 1 miljon kronor och det högsta egna kapitalet genom tiderna, 702 miljoner kronor.

Den totala omsättningen 2023 uppgick till 433 miljoner kronor, en minskning med 156 miljoner kronor från föregående år.

"Nettoresultatet av spelarförsäljningar uppgick i fjol till 106 miljoner kronor, en ökning med 9 miljoner jämfört med 2022. Den avser främst den fasta delen av försäljningsintäkten för Hugo Larsson till Eintracht Frankfurt."

De totala rörelsekostnaderna minskade till 436 miljoner kronor, 71 miljoner kronor lägre än 2022.

Soliditeten är fortsatt hög, 54 procent jämfört med 56 procent 2022 och årets resultat om en miljon kronor innebär att det egna kapitalet ökat till rekordstora 702 miljoner kronor.

"Vi ser fram emot ett spännande år 2024, då de ekonomiska utsikterna för verksamheten är väsentligt bättre än under föregående år. Det förutsätter dock gruppspel i Europa och att spelartransaktioner sker i normal omfattning", säger Anders Pålsson.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!