William Ignberg Nilsson jublar efter sitt 3-0-mål.
William Ignberg Nilsson jublar efter sitt 3-0-mål. - Foto: Claudio Bresciani/TT

AIK vann derbyt efter urladdning på Hovet

Djurgården slarvade gång på gång, AIK tackade och tog emot. "Gnaget" vann det heta hockeyallsvenska Stockholmsderbyt med 3–0.

Inom loppet av lite drygt sju minuter gjorde AIK tre mål i början av den andra perioden. Varenda gång efter att Djurgården uppträtt hafsigt med pucken i defensiven.

Christoffer Björk gjorde 1–0, Zion Nybeck 2–0 och William Ignberg Nilsson tryckte dit trean. Då ska det sägas att Djurgården hade inlett matchen klart bäst och vunnit skottstatistiken med hela 18–4 i första perioden.

Den tredje raka derbyförlusten var extra tung för Djurgården, som fick se stjärnan Marcus Krüger utgå efter att ha fått en smäll i första perioden.

Formstarka hemmalaget AIK hade det desto roligare inför fullsatta svartgula läktare på Hovet. Och målvakten Tobias Normann höll nollan i sitt andra raka derby.

— Helt fantastiskt att spela framför den här publiken, säger norrmannen till TV4 Play.

Normann tyckte att AIK kom ut lite segt, men växte in i matchen.

— Vi bara trummar på, jag tycker att vi har en jävligt bra grupp och jag tror att det är det som gör att vi vinner i dag.

Med sju omgångar kvar ligger AIK tvåa, sju poäng bakom Brynäs som stormar mot seriesegern efter 5–2 borta mot Nybro. Södertälje (7–2-seger mot Västervik) ligger trea och Djurgården fyra.

Till sist fredagens riktiga stjärnsmäll, som delades ut av Karlskoga. Hemma i Nobelhallen rivstartade värmlänningarna fram till 4–0 på drygt tolv minuter och vann till slut med hela 10–0 mot Almtuna.