Mona Brorsson avslutar karriären.
Mona Brorsson avslutar karriären. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kärleksbomben till Brorsson efter beskedet: "Så mycket tårar"

Mona Brorsson har gjort sitt sista mästerskap. Hon väljer att hänga både skidor och gevär på hyllan och avslutar därmed karriären. Nu strömmar kärlekshyllningarna in på sociala medier.


När skidskyttarna gått i mål efter masstarten i VM-tävlingen i Nove Mesto chockade den svenska skidskytten Mona Brorsson en hel nation när hon meddelade att hon lägger både skidor och gevär på hyllan efter säsongen 2024.

Brorssons besked: Avslutar karriären efter säsongen

Mona Brorssons ord efter beslutet: "Stolt"

33-åringen berättade då att hon tänkt på det sedan förra säsongen men att hon ville göra ett försök till en bättre avslutande säsong.

– Jag kommer köra säsongen ut. Det har varit ett beslut som jag filat på ganska länge. Det är dags att hänga av sig geväret, sa hon i SVT:s sändning.

Så vill Sverige stoppa norsk dominans i skidskytte: "Inte bra för sporten"

Följarnas kärlekshyllning till Mona Brorsson

När hon meddelat sitt beslut dröjde det inte länge innan hon passade på att dela ett inlägg på Instagram där hon tackade för all kärlek.

”Tack själv! Inte ett öga torrt idag efter ditt besked. Lycka till sista tävlingarna nu och framöver sedan”, skriver en följare.

"Så mycket tårar som rann ner för mina kinder när du berättade att du hänger av dig geväret! Man kan inte låta bli att tycka om dig, du visar alltid sån glädje och ödmjukhet och så fint att höra vad du betytt för laget! Kommer fortsätta njuta av att följa dig tills det tar slut", skriver en annan.

Även lagkamraten och kompisen Linn Persson passade på att skriva några ord om Brorsson.

"En idrottskvinna, lagkamrat och vän i världsklass".

Hälsningarna strömmade snabbt in på Mona Brorssons Instagram-inlägg. Foto: Instagram/monabrorsson

Sebastian Samuelssons diss mot rivalerna: "Less på norrmän"

Pengaregn över systrarna Öberg – men hon tjänar mest

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!