Skyttekungen Christoffer Edlund gjorde tre mål när Villa Lidköping vann med 8–2 hemma mot Gripen och gick vidare till SM-semifinal. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Villa gick enkelt vidare efter chockstarten

Gripen chockade Villa Lidköping och tog ledningen genom William Arvidsson redan efter 19 sekunder – men sedan var det roliga över för Trollhätteklubben i den tredje SM-kvartsfinalen.

Skyttekungen Christoffer Edlund skickade kort därefter in sitt 60:e mål för säsongen och när det väl var kvitterat kunde hemmalaget Villa rinna ifrån till en 7–1-ledning innan paus inför drygt 3 800 åskådare. Till slut blev det seger med 8–2 och Villa är klart för semifinal via 3–0 i matcher. Lidköpingslaget har nått SM-final fem år i rad och har tagit två guld under perioden.

Mot Gripen fick Villa klara sig utan lagkaptenen Martin Karlsson, som har fått en fraktur i ett finger och blir borta minst tio dagar.

Sirius tog kommandot i kvartsfinalserien mot Vetlanda efter seger med 3–0 hemma på Studenternas i Uppsala. Sirius leder med 2–1 i matcher och kan bli klart för semifinal vid seger i Vetlanda på måndag. Vinnaren i den kvartsfinalen ställs mot just Villa Lidköping.