Södertäljes Sebastian Dyk. Arkivbild.
Södertäljes Sebastian Dyk. Arkivbild. - Foto: Anders Wiklund/TT

Södertälje vann efter läktarstöket

Pucken hann inte ens släppas mellan Södertälje och Djurgården i hockeyallsvenskan innan spelarna fick lämna båsen på grund av pyroteknik på läktaren i Scaniarinken. Sedan vann hemmalaget med 2–1.


Precis som när lagen möttes i november blev det stök på läktaren i Scaniarinken i Södertälje. Den gången beslutade polisen att tömma arenan och matchen spelades klart inför tomma läktare – nu blev det bara en kvarts försenad matchstart och ingen publik behövde lämna.

— Det är tråkigt när det händer såklart men det är inget vi fokuserar på. Det är upp till andra att fokusera på det, vi har en match att vinna så sådant stänger man bara ute, säger Södertäljes Sebastian Dyk om händelsen i TV4 Play.

Och vinst blev det för hemmalaget, efter att ha gjort det matchavgörande 2–1-målet i powerplay i den tredje perioden.

Segern innebär att Södertälje passerar AIK i tabellen och övertar andraplatsen bakom Brynäs.

Huruvida kvällens stök på läktaren får konsekvenser framåt – om lagen möts i slutspel – återstår att se. Inför matchen sade Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson till Länstidningen att det här kan komma att bli den sista matchen lagen emellan med bortapublik.

— Vi kommer till ett vägskäl nu. Om vi inte lyckas trots den här gedigna planeringen av säkerheten, så blir det svårt att övertyga de som ger tillstånd till arrangemanget, alltså polisen, att det går att göra det säkert, sade Andersson.

TT
/
/
/
/
AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!