Hammarby besegrade Gif Sundsvall.
Hammarby besegrade Gif Sundsvall. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hammarby vann måstematchen – rysare väntar

Hammarby var illa ute i svenska cupen. Då klev Jusuf Erabi fram. Anfallaren låg bakom "Bajens" seger över Gif Sundsvall, 3–1 på Tele2 arena.

Hemmalaget åkte på en kalldusch när Yaqub Finey satte ledningsmålet redan efter sju minuter.

Men "Bajen" svarade ett par minuter senare. Nahir Besara hittade Jusef Erabi som satte 1–1.

Därefter var "Giffarna" närmast ett ledningsmål när man fick straff strax innan halvtidsvilan. Men Oliver Stojanovic Fredin sköt utanför.

Det var en måstematch för Hammarby som förlorade premiären för en vecka sedan, 1–2 hemma mot Västerås. En seger var nödvändig för att hålla avancemangsdrömmen vid liv.

Mycket riktigt blev det så till slut. Först gav lagkaptenen Nahir Besara Hammarby ledningen när han dunkade bollen i nättaket i den 68:e minuten. Sedan punkterade Erabi matchen när han gjorde 3–1.

Nu väntar Mjällby om en vecka, då Hammarby måste vinna igen för att ha en chans att vinna gruppen och nå kvartsfinal.

— Jag känner att vi borde gjort fler mål i dag, då målskillnaden kommer bli viktig till slut, säger Nahir Besara i TV4 Play.

Parallellt åkte den regerande cupmästaren Häcken på en rejäl smäll när Landskrona vände och vann med 3–2. Nu väntar en rysare för Hisingslaget när Brommapojkarna står som motståndare på lördag.

— Det är inte den prestationen vi letade efter i dag. Vi är svaga med presspelet, säger Häckens Adam Lundqvist efter förlusten.

Häcken måste slå BP med minst två mål för att ha en chans att vinna gruppen, där även Landskrona fortfarande är med och slåss om förstaplatsen.