Erling Braut Haaland efter ett av sina mål mot Luton.
Erling Braut Haaland efter ett av sina mål mot Luton. - Foto: Alastair Grant/AP/TT

Fem (!) mål av Haaland – på mindre än en timme

Erling Braut Haaland bjöd på en osannolik målshow i FA-cupmötet med Luton – med fem mål på mindre än en timme. Han hade aldrig klarat det utan Kevin De Bruyne, belgaren som spelade fram norrmannen till de fyra första målen.

Det var en ren uppvisning som City-duon bjöd på, en avslutare och en framspelare av absolut världsklass.

De Bruyne serverade Haaland 1–0 med en passning i sidled redan efter tre minuter. I 18:e och 40:e stack Haaland på djupet och såg till att hattricket var fullbordat redan före paus.

Men avgjort?

Inte riktigt.

Jordan Clark reducerade för Luton strax före pausvilan och dundrade sedan också in 2–3 i början av andra halvlek.

Då klev firma De Bruyne/Haaland fram igen och samarbetade sig fram till 4–2 för City, bara några minuter efter Lutons mål. Sedan satte Haaland även 5–2 i 58:e minuten på Kenilworth Road.

City vann till slut med 6–2 och är vidare till kvartsfinal.

Newcastle tog sig också vidare, om än efter vissa bekymmer. Alexander Isak byttes ut efter drygt en timme borta mot Blackburn och det stod 1–1 efter full tid och förlängning. Straffar fick avgöra och där gjorde en annan ex-AIK:are – Brightonlånet Yasin Ayari – mål för Blackburn. Newcastle vann ändå med 5–4 totalt.

Leicester bortaslog Bournemouth, 1–0 efter förlängning.