Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf i kamp med Nottinghams Taiwo Awoniyi i Uniteds 1–0-seger. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Nilsson Lindelöf vinnare i svenskmöte

Manchester United reste sig efter förlusten mot Fulham i helgen. Victor Nilssons Lindelöfs lag gick segrande ur svenskmötet i FA-cupen mot Anthony Elangas Nottingham.

Casemiro styrde in matchens enda mål, 1–0, i 89:e minuten med huvudet på Bruno Fernandes frispark.

United dominerade FA-cupmötet efter helgens besvikelse och hemmaförlusten mot Fulham i Premier League.

Men United kunde inte utnyttja sina målchanser och matchen såg ut att gå mot förlängning när Casemiro nickade till.

De svenska landslagsprofilerna hamnade i en het duell i 77:e minuten. En bra möjlighet dök upp för Nottingham i en kontring, men Elanga stoppades av Nilsson Lindelöf som tog ett gult kort för att avvärja det hotande läget.

Liverpool fortsätter att jaga titlar. Tre dagar efter finalsegern över Chelsea i ligacupen tog Premier League-ledaren sig även vidare i FA-cupen via 3–0 hemma – Jayden Danns blev tvåmålsskytt – mot Championship-laget Southampton.

Liverpool är ju också kvar i Europa League och har chansen att vinna fyra titlar.

Chelsea hade också Championshipmotstånd och lyckades krångla sig vidare efter 3–2-seger hemma mot Leeds.

Conor Gallagher gjorde segermålet i 90:e matchminuten.

Kvartsfinalerna spelas helgen den 16-17 mars enligt följande: Wolverhampton–Coventry, Manchester United–Liverpool, Chelsea–Leicester, Manchester City–Newcastle.