Real Madrids Vinícius Júnior efter ett av sina två mål i 2–2-matchen borta mot Valencia på söndagen.
Real Madrids Vinícius Júnior efter ett av sina två mål i 2–2-matchen borta mot Valencia på söndagen. - Foto: Jose Breton/AP/TT

Nya misstankar om rasism mot Vinícius

Real Madrids Vinícius Júnior fick sin revansch på Mestalla-stadion i Valencia, där han tidigare blivit utsatt för rasistiska påhopp. Men vad det verkar fick han också ta emot nya smädelser.


Brasilianen gjorde båda bortalagets mål i söndagens 2–2-match, och markerade mot Valenciapubliken, som tidigare utsatt honom för rasism, genom att efter sitt första mål höja en knuten näve mot skyn.

Men Vinícius Júnior verkar inte ha kommit undan påhopp den här gången heller.

Spanska ligan uppges nu gå igenom material från matchen som sägs visa nya rasistiska glåpord riktade mot 23-åringen. I en video som en journalist på ESPN Brasil publicerat på sociala medier syns ett barn i publiken sitta i en kvinnas knä och ropa "apa", enligt uppgift i riktning mot Vinícius.

"Vi håller på att analysera materialet från ett rättsligt perspektiv för att se hur och på vilket sätt vi ska gå vidare", säger en La Liga-källa till AFP.

I maj förra året utsattes Vinícius Júnior för rasistiska attacker på Mestalla när Real Madrid gästade arenan. Det ledde till att La Ligas tävlingskommitté straffade hemmaklubben med såväl böter som avstängda läktarsektioner.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!