Hanna Olsson var tillbaka på isen efter sin långa skadefrånvaro. Arkivbild.
Hanna Olsson var tillbaka på isen efter sin långa skadefrånvaro. Arkivbild. - Foto: Adam Ihse/TT

Frölunda föll – i stjärnans comeback

Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

Hanna Olsson skadade sig mot just Luleå i slutet av oktober och tvingades till operation. Då var beskedet att hon skulle missa resten av säsongen, men i kväll var hon tillbaka på isen igen.

— En otrolig glädje och tacksamhet att få vara med där ute på isen. Att spela hockey är det roligaste jag vet, det är de här matcherna man spelar hockey för, säger hon i TV4 Play.

Regerande mästarlaget Luleå har varit den stora giganten i svensk damhockey de senaste säsongerna, men Frölunda stod upp bra i den första semifinalen av fem.

Stephanie Neatby i Frölundamålet bjöd på flera skickliga räddningar och matchen var mållös halvvägs in i den tredje perioden – då kom 1–0 för Luleå genom Jenna Pirttijärvi.

Frölunda hade ett jätteläge att kvittera sent i matchen, men Sara Grahn i Luleåmålet stod emot och matchen slutade 1–0.

På onsdag fortsätter semifinalserien i Luleå.

I den andra semifinalserien möts Brynäs och Modo. Det har varit jämnt varenda gång lagen mötts den här säsongen – så även i den första semifinalen.

1–1 var ställningen efter tre spelade perioder, och matchen gick till förlängning. Där kunde Brynäs göra det avgörande 2–1-målet i numerärt överläge.