Australiens lagkapten Sam Kerr och lagets svenske förbundskapten Tony Gustavsson vid en presskonferens under VM i Australien och Nya Zeeland förra året. Arkivbild.
Australiens lagkapten Sam Kerr och lagets svenske förbundskapten Tony Gustavsson vid en presskonferens under VM i Australien och Nya Zeeland förra året. Arkivbild. - Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.


"The Matildas" kapten och stora stjärna Sam Kerr, som spelar klubblagsfotboll i Chelsea i London, ska ställas inför rätta i Storbritannien nästa år misstänkt för att ha rasistiskt trakasserat en polis.

Det misstänkta brottet ska ha begåtts förra året, innan VM avgjordes i Australien och Nya Zeeland, men blev inte känt förrän nu och uppges ha varit en överraskning för det australiska fotbollsförbundet.

"The Matildas" svenske förbundskapten säger att han inte kände till anklagelserna förrän på tisdagen och inte ännu har hunnit prata med Kerr.

— Jag informerades i morse och blev väldigt förvånad, säger Gustavsson.

Han säger att han inte kan kommentera själva brottsmisstanken men kan däremot kommentera sin egen uppfattning om Kerr som människa och fotbollsspelare.

— Jag har bara positiva upplevelser, säger han.

Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att säga om anklagelserna betyder att Sam Kerr inte kan bli uttagen till Australiens lag som ska spela OS i Paris i sommar.

Dessutom är hennes deltagande inte självklart på grund av den korsbandsskada hon drabbades av på ett träningsläger med Chelsea i januari.

— Jag tycker att det är lite för tidigt att prata om uttagningen nu när vi dessutom vet att det, i och med Sams allvarliga skada i januari, är ett väldigt stort frågetecken kring om hon ens kommer att vara tillgänglig att välja, säger Gustavsson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!