Christoffer Edlund, tvåmålsskytt när Villa gick fram till 2–0 i matcher i semifinalserien mot Vetlanda. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Villa på god väg mot finalen – efter rejält drama

Seger hemma på torsdag och Villa Lidköping får ge sig ut på ny guldjakt lördag den 16 mars. Fjolårsfinalisten har 2–0 i bandyslutspelets semifinalserie mot Vetlanda. Men det satt hårt inne – först i förlängning avgjorde Martin Karlsson med sitt 7–6-mål.

I matchens sista ordinarie minut skickade Johan Löfstedt in 6–5 efter ett hörnslag och saken verkade klar för Villa.

Glädjen blev kortvarig.

För på tilläggstid kvitterade Vetlandas Vladimir In-Fa-Lin och tog matchen till förlängning.

Först 17 minuter in i den föll avgörandet.

Målfesten inleddes omedelbart. Redan innan en minut spelats rakade Emil Fedorov in Vetlandas ledningsmål. Responsen kom snabbt. Efter två minuter kvitterade Johan Löfstedt och efter fyra hade Felix Pherson vänt matchen.

Men Vetlanda gav sig inte. Halvvägs in i första halvlek kvitterade Rauan Issalijev. Tim Persson var siste spelare på bollen i det snabba, spelskickliga anfall som på nytt satte Villa i förarsätet. Skyttekungen Christoffer Edlund ökade till 4–2 men Filip Bringe gav Vetlanda kontakt kort innan paus.

Edlund följde upp med ett andra mål i början av andra halvlek. Avgjort? Inte alls. Emil Fedorovs reducering gav matchen ny nerv. Vetlanda hade klara kvitteringslägen. Och till slut fick Vladimir In-Fa-Lin in 5–5 med knappa tio minuter kvar.

Den tredje semifinalen i bäst av fem spelas i Lidköping på torsdag. Finalen avgörs i Västerås 16 mars.

I den andra semifinalserien är det 1–1 i matcher mellan Västerås och Edsbyn.