David Åhman och Jonatan Hellvig i samband med prisutdelningen för Årets lag under Idrottsgalan 2024. Arkivbild.
David Åhman och Jonatan Hellvig i samband med prisutdelningen för Årets lag under Idrottsgalan 2024. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Svenska stjärnduon inledde med dubbelseger

Årets första tävling på världstouren. Då vann den svenska beachvolley-duon David Åhman och Jonatan Hellvig sina två första matcher.


I världstourtävlingen i Doha, Qatar, ställdes de svenska stjärnorna mot det brasilianska paret Evandro/Arthur. En match som slutade med svensk seger, 2–1 i set (21–17, 16–21, 15–10.)

Svenskarna följde upp det ett par timmar senare med att också besegra den tyska duon Ehlers/Wickler med 2–0 i set (21–17, 21–14.)

I februari vann Åhman/Hellvig en King of the Court-turnering på Teneriffa. Denna turnering i Qatar är duons säsongspremiär på världstouren.

För Åhman/Hellvig är OS i Paris i sommar säsongens stora mål. De har – formellt sett – ännu inte kvalificerat sig för spelen men är redan uttagna av Sveriges olympiska kommitté och har tillräckligt med rankningspoäng. Men för att det ska bli formellt klart krävs deltagande i två ytterligare tävlingar, enligt Svenska volleybollförbundet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!