Av 115 kvinnliga tränare som svarade på en enkät uppgav fyra av fem att de har blivit utsatta för diskriminering och sexism. Arkivbild.
Av 115 kvinnliga tränare som svarade på en enkät uppgav fyra av fem att de har blivit utsatta för diskriminering och sexism. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Fyra av fem kvinnliga tränare utsatta för sexism

Fyra av fem kvinnliga fotbollstränare har blivit utsatta för diskriminering och sexism i sitt arbete, enligt en ny studie. Runt hälften av de drabbade har övervägt att sluta på grund trakasserierna.


"I en tid med en enorm tillväxt för damfotbollen är det alarmerande att hälften av tränarna i undersökningen säger att de har funderat på att sluta på grund av sexismen de upplevt", säger Hollie Varney, chef för organisationen Kick it out, som har genomfört undersökningen.

Totalt 115 kvinnliga tränare – från elitnivå ner till gräsrotsnivå – har svarat på enkäten. Fyra av fem uppger att de blivit diskriminerade i sitt arbete och 70 procent säger att de blivit utsatta för sexism på en tränarutbildning.

Förutom att hälften av de utsatta övervägt att sluta som tränare uppger 71 procent av de utsatta att de inte kände sig trygga med att rapportera till kursledaren om vad de hade blivit utsatta för.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!